12. Sınıf Öğrencilerimizin 2. Dönem 1. Sınav Tarihleri Açıklanmıştır.

12. Sınıf Öğrencilerimizin 2. Dönem 1. Sınav Tarihleri Açıklanmıştır.

24.03.2021 334

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA UYULACAK KURALLAR

1-     Bina içerisinde kalabalığı önlemek ve sağlımızı korumak için öğrencilerimizin bekleme yapmamaları ve kalabalık oluşturmamaları için sınava 10 dakika kala gelerek yerlerine oturmaları esastır.

2-     Öğrenciler ve öğretmenler sınav süresince maskelerini çıkarmayacaklardır. Öğretmenlerimiz sınav takvimi sürecinde her sınav oturumu için ayrı eldiven kullanmak zorundadır.

3-     Okul içinde ve okul bahçesinde sınav öncesi, sınav esnası ve sınav sonrasında yığılma oluşmayacak şekilde fiziki mesafe kurallarına dikkat edilecektir.

4-     MEB Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu kapsamında öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmeyecek, görüşmeler dışarıda yapılacaktır.

5-     Öğrenciler doğrudan kişisel temas ,el sıkışma ve sarılmaktan kaçınmalıdır.Temas kuralları ,el hijyeni,öksürme ,kurallarına uyulmalıdır.

6-     Öğrenciler sınıf oturma düzenine riayet ederek ,kesinlikle yan yana oturmayacak ve kendileri için belirlenmiş sıradan başka bir yere oturmayacaklardır.

7-     Sınıflar sık sık dezenfekte edileceğinden ve havalandırılması gerektiği için sınav bitiminde sınıflarda öğrenci kalmayacak , gözcü öğretmen tarafından sınıf boşaltılarak pencerelerin açılması sağlanacaktır.

8-     Sınav süresince sınıf kapıları açık duracaktır.

9-     Sınav süreleri 40 dakika olup sınavı biten öğrenci pandemi şartları nedeniyle sınavdan çıkarak okul bahçesine gidecektir.

10-  Cep telefonları pandemi nedeniyle daha önce belirlenmiş ortak dolaba konulmayacak öğrenciler cep telefonu ile sınav salonlarına girebilecektir.Ancak öğrenciler cep telefonlarını sınıfa girişte sessize almak zorundadır.

11-  Öğrenciler arasında kalem, silgi, kalemtıraş,kalem ucu gibi sınavda gerekli olan materyallerin alışverişi yapılmayacaktır. Herkes kendi kalemini, silgisini, kalemtıraşını getirmekle mükelleftir. Sınav sırasında başkasından bunlardan birini istemek ve /veya vermek kesinlikle yasaktır.

12-  Sınavı sona eren öğrenciler okul binası içerisinde ve bahçede kalabalık oluşturmayacak şekilde sosyal mesafe kuralları çerçevesinde bulunmalıdır.

Tüm Öğrencilerimize başarılar dileriz.

24-03-2021